Podrška malim trgovcima

Bez autora
Jul 26 2012

Udruženje za trgovinu Privredne komore Srbije (PKS) i kompanija Metro Cash&Carry Srbija organizovali su prezentaciju projekta “Moja radnja”, za povećanje potencijala i kvaliteta srpskih trgovina, kako bi se pomoglo vlasnicima malih, nezavisnih trgovinskih radnji da poboljšaju svoju konkurentnost i postanu atraktivniji krajnjim kupcima. Ovaj projekat omogućava malim trgovinskim prodavnicama da poboljšaju svoje poslovanje i unaprede kvalitet usluga, kako bi opstali pod uticajem ekonomske krize i sve snažnije konkurencije velikih trgovinskih lanaca. Male trgovine koje se uključe u ovaj program nastupaju pod zajedničkim nazivom “Moja radnja”, prepoznatljivo su obeležene, a Metro Cash&Carry obezbeđuje im svu neophodnu stručnu i marketinšku podršku radi unapređenja poslovanja. Istovremeno, vlasnici radnji zadržavaju potpunu slobodu u poslovanju i nabavci robe. Pod nazivom “Moja radnja” do sada je uključeno više od 400 nezavisnih trgovaca u Srbiji.

Podrška malim trgovcimaUdruženje za trgovinu Privredne komore Srbije (PKS) i kompanija Metro Cash&Carry Srbija organizovali su prezentaciju projekta “Moja radnja”, za povećanje potencijala i kvaliteta srpskih trgovina, kako bi se pomoglo vlasnicima malih, nezavisnih trgovinskih radnji da poboljšaju svoju konkurentnost i postanu atraktivniji krajnjim kupcima.

Ovaj projekat omogućava malim trgovinskim prodavnicama da poboljšaju svoje poslovanje i unaprede kvalitet usluga, kako bi opstali pod uticajem ekonomske krize i sve snažnije konkurencije velikih trgovinskih lanaca.

Male trgovine koje se uključe u ovaj program nastupaju pod zajedničkim nazivom “Moja radnja”, prepoznatljivo su obeležene, a Metro Cash&Carry obezbeđuje im svu neophodnu stručnu i marketinšku podršku radi unapređenja poslovanja. Istovremeno, vlasnici radnji zadržavaju potpunu slobodu u poslovanju i nabavci robe. Pod nazivom “Moja radnja” do sada je uključeno više od 400 nezavisnih trgovaca u Srbiji.

Činjenica da se oko 50 posto trgovine realizuje u malim trgovinama i porodično – trgovačkim radnjama, potvrđuje značaj zajedničkog projekta PKS i multinacionalne kompanije Metro na osposobljavanju nezavisnih srpskih trgovina, njihovoj većoj efikasnosti i opstanku na uzburkanom tržištu, kroz povezivanje i interesnu simbiozu malih i velikih, što bi trebalo da dovede do obostranih kvantitativnih i kvalitativnih pomaka u poslovanju, saopšteno je iz PKS.

PKS i regionalne privredne komore ovaj projekat realizovaće u svim regionima Srbije, kako bi mali privrednici stekli nova saznanja o savremenim načinima poslovanja u trgovini.

Metro Cash&Carry pokrenuo je 2009. godine program za pomoć trgovcima u koji je do sada uključeno 3.000 malih trgovinskih radnji sa teritorije cele Srbije. Projekat nudi trgovcima prehrambenih radnji znanje i iskustvo kompanije, kako da preurede svoju radnju spolja i unutra i na taj način privuku veći broj kupaca, kako da postave i izaberu asortiman u skladu sa njihovim okruženjem i unaprede poslovanje.

Veronika Punčeva, generalni direktor Metro Cash&Carry Srbija istakla je da projekat “Moja radnja” podrazumeva poslovanje pod jednim brendom i konceptom, uz marketinšku podršku i edukativne treninge. Rezultat pilot projekta u kome je učestvovalo nekoliko desetina trgovaca pokazao je da je promet u tim trgovinama nakon uključenja u “Moju radnju” značajno povećan, kupci su dobili bolju uslugu, kvalitetniji asortiman i povoljnije cene.

Prema njenim rečima, ova godina će biti ključna za oporavak segmenta malih trgovina koje su u borbi sa ekonomskom krizom i konkurencijom velikih trgovinskih lanaca. Ona je navela da projekat “Moja radnja” predstavlja snažnu podršku trgovcima i pun zamah postići će ove i iduće godine.

Sličan projekat već je sproveden u nekoliko evropskih zemalja i svuda je dao dobre rezultate, dodaje se u saopštenju PKS.

Metro Cash&Carry Srbija započeo je sa poslovanjem početkom 2005. godine i danas kompanija radi širom naše zemlje u sedam distributivnih centara u Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu, Nišu, Subotici i dva “satelita” - Metro po meri u Šapcu i Užicu. Metro Cash&Carry prisutan je u 29 zemalja širom sveta sa više od 700 distributivnih centara i oko 120.000 zaposlenih. Kompanija je u 2010. godini ostvarila prodaju u iznosu od 31 milijarde evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik